Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Rosatom: Akkuyu NGS’nin birinci güç ünitesine ait iki yatay buhar kızdırıcı-ayırıcı, üç buzkıran ve iki römorkör eşliğinde donmuş Neva Nehri üzerinden geçti.

Gündem 07.01.2025 - 10:37, Güncelleme: 07.01.2025 - 10:37
 

Rosatom: Akkuyu NGS’nin birinci güç ünitesine ait iki yatay buhar kızdırıcı-ayırıcı, üç buzkıran ve iki römorkör eşliğinde donmuş Neva Nehri üzerinden geçti.

Rosatom: Türkiye'deki nükleer santral sahasına donmuş Neva Nehri üzerinden ekipman göndererek tarihte bir ilke imza attı.

Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesini yürüten Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu (Rosatom), St.Petersburg'dan Türkiye'deki nükleer santral sahasına donmuş Neva Nehri üzerinden ekipman göndererek tarihte bir ilke imza attı. Rosatom’dan yapılan açıklamaya göre şirket, St.Petersburg’dan Akkuyu NGS sahasına ekipman sevkiyatı için eşsiz bir operasyon gerçekleştirdi. Akkuyu NGS’nin birinci güç ünitesine ait iki yatay buhar kızdırıcı-ayırıcı, dün gece üç buzkıran ve iki römorkör eşliğinde donmuş Neva Nehri üzerinden geçti. Tarihte ilk kez kış mevsiminde nükleer santral ekipmanı göndermek için Neva Nehri boyunca köprüler kurulurken bu, yılın bu dönemi için nadir görülen bir durum olarak kayıtlara geçti. St. Petersburg’un önemli tarihi noktalarından geçerek Türkiye’ye doğru yolculuğuna devam eden gemideki ekipmanın toplam ağırlığı 640 ton. 22.3 metre uzunluğa sahip ekipmanın dış çapı ise 4.5 metre.
Rosatom: Türkiye'deki nükleer santral sahasına donmuş Neva Nehri üzerinden ekipman göndererek tarihte bir ilke imza attı.

Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesini yürüten Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu (Rosatom), St.Petersburg'dan Türkiye'deki nükleer santral sahasına donmuş Neva Nehri üzerinden ekipman göndererek tarihte bir ilke imza attı.

Rosatom’dan yapılan açıklamaya göre şirket, St.Petersburg’dan Akkuyu NGS sahasına ekipman sevkiyatı için eşsiz bir operasyon gerçekleştirdi.

Akkuyu NGS’nin birinci güç ünitesine ait iki yatay buhar kızdırıcı-ayırıcı, dün gece üç buzkıran ve iki römorkör eşliğinde donmuş Neva Nehri üzerinden geçti.

Tarihte ilk kez kış mevsiminde nükleer santral ekipmanı göndermek için Neva Nehri boyunca köprüler kurulurken bu, yılın bu dönemi için nadir görülen bir durum olarak kayıtlara geçti.

St. Petersburg’un önemli tarihi noktalarından geçerek Türkiye’ye doğru yolculuğuna devam eden gemideki ekipmanın toplam ağırlığı 640 ton. 22.3 metre uzunluğa sahip ekipmanın dış çapı ise 4.5 metre.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve torostimes.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.